måndag 11 oktober 2010

frisk luft!



Jag & barnen har varit ute o promenerat i närmare 3tim med Annica & barnen.

Kallt o friskt, men oj så skönt! När vi kom hem väntade ett PAKET på barnen yeeeey! 3st DVD med Byggare Bob, fast på Finska (dom var till Mio) Och Emmie fick jättefina Kittymärken som man stryker på kläderna, så snart ska vi pyssla med dom=) Massa pussar & Kramar och KIITOS till världens bästa Yasmine och Joonas !!!!

Kottarna är mätta i magen o kikar på de nya filmerna nu. jag ska ta mej ett ryck med dammsugarn!


Läste förresten att i en undersökning konstaterade forskarna att bland annat uppfattningsförmågan är försämrad efter en veckas dålig sömn följt av tre dygn med åtta timmars sömn eller mer. Detta gäller i synnerhet för dem som får så lite som 3-5 timmars sömn per natt.

I en annan sömnstudie, utförd på Karolinska Institutet, visade det sig att när deltagarna i undersökningen sov fyra timmar per dygn under en period av fem dagar och sedan återhämtade sig med åtta timmars sömn per natt efterföljande vecka så uppvisade de ändå en något försämrad kognitiv förmåga (som minnesfunktioner, problemlösningsförmåga och tidsuppfattning). Detta oavsett om de kände sig pigga och utvilade eller inte.

Många som lider av kroniska sömnproblem i perioder kan alltså uppvisa symptom och ha olika typer av besvär utan att de känner till det. De långsiktiga konsekvenserna av sömnproblem kan vara förödande för såväl kroppen som psyket.


Jaa, försämrad kognitiv förmåga var det ja!

Kan man få problem med sånt efter ett par veckor, då förklarar det varför jag heter vimsig&förvirrad i förnamn efter 2,5år av avbruten sömn, så alla mina nära&kära snälla ha överseende med det=)

Inga kommentarer: