tisdag 21 september 2010

Emmie-envis



Huvudvärken är nästan borta och vi har sovit bra inatt;)
Dock var inte lilla Emmie på humör idag, eller, hon pendlar väldigt om man säger så.
Jag har säkert sagt förut hur hon är mot Mio,
hon skiner upp på morgonen när hon ser honom och hon ser så stolt ut när Mio tar några steg eller härmar henne, hon pussar o kramar honom mer än gärna och mest helatiden,
men hon är väldigt hårdhänt när hon gör det och en riktig liten retsticka mot lillebror är hon.
Imores retades hon mer än vanligt vilket resulterade i tårar hos Mio många ggr.
Jag är så glad att järntabletterna har hjälpt mig mycket och att jag känner mig piggare för då har jag mer styrka och tålamod att upprepa samma saker 100ggr /dag.
Igår fick Emmie ta timeout på kistan ett par ggr där jag försöker förklara för henne att man inte gör si o så och att det är mkt bättre när hon gör si o så.
Jag vet att barn lyssnar när de tittar en i ögonen, men lilla älskade krull är en hejare på att undvika ögonkontakt.
När hon lugnat sig tittar hon oftast på mig med tårar i ögonen o ler sådär som bara hon kan le och gör pussmun och mitt hjärta smälter totalt.
Och nej, jag lämnar henne inte sittandes där utan vi går ut tillsammans och hon verkar ha förstått vad mamma förklarat,, till nästa gång.
Men man får UPPREPA UPPREPA! Till slut trillar poletten ner, var det en klok tjej som sa till mig.
Man känner sig som världens tjatigaste och ibland känner jag mig hemsk och som en dålig mamma för att jag tjatar så, men det är KÄRLEK brukar Micke säga till mig.
Att sätta gränser och lära barnen rätt o fel, det är att visa att man bryr sig och det om nåt är kärlek.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer lyckas....

1 kommentar:

Linda & Nova sa...

Ledsen för det toksena svaret men jag vet knappt hur jag ska knyta ihop dagarna just nu...my good vad tiden går fort och det känns som det inte finns så mycket tid över nu. Det tar tid att vara två-barns mamma..hehe men härligt är det :) Vi bor ju på väster. Precis vid Tegnerskolan..om du vet var den ligger!? Var bor ni då?

Vad duktig er tjej är med pottan...jag blir så imponerad av lilltjejen...om igentligen inte är så liten längre. Gud vad tiden går...hahah låter som en gammal tant juh...

Har du tittat på kungarna av tylösand än? Jag dööör!!! mohahaha

Ha det bäst gumman! Kraaam