- Grundrecept
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- ½ tsk salt
- 6 st ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
- Fudgeglasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
- Rocky road topping
- ½ påse dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 2 dl salta jordnötter
- 2 nävar mini-marschmallows
Gör så här
Grundrecept:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Fudgeglasyr och rocky road topping:
Koka upp grädde, mjölk och sirap.
Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.
Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.
Servera gärna med en klick grädde! Farligt gott!
3 kommentarer:
niiiiin hyvän näköstä!!!!
Men gode gud så gott! Jag ska minsan baka liten kaka snart :) goooottttiiii! Påsk kramar
Det gör du rätt i,
mumsfilibaba!
Glad påsk söta <3
Skicka en kommentar