torsdag 5 april 2012

Rocky road Brownies från Leilas One more slice





  • Grundrecept
  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 6 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fudgeglasyr
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Rocky road topping
  • ½ påse dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marschmallows

Gör så här

  1. Grundrecept:

    Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.

    Rör ner kakao, sirap och salt.

    Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.

  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

    Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

    Låt kakan svalna.

  4. Fudgeglasyr och rocky road topping:

    Koka upp grädde, mjölk och sirap.

    Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.

  5. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

    Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.

  6. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.

  7. Servera gärna med en klick grädde! Farligt gott!


3 kommentarer:

Yasu/Tiera sa...

niiiiin hyvän näköstä!!!!

Linda & Nova sa...

Men gode gud så gott! Jag ska minsan baka liten kaka snart :) goooottttiiii! Påsk kramar

sina sa...

Det gör du rätt i,
mumsfilibaba!
Glad påsk söta <3